A rendkívüli hideg időjárásra tekintettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma vörös kód jelzést léptetett életbe 2021. február 12. péntek délelőtt tíz órától, ami várhatóan jövő szerda (2021. február 17) délig lesz érvényben. Ennek megfelelően adott esetben fogadniuk kell a hajléktalan embereket a nem a számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is. Noha Nagyecseden nincs bentlakásos intézmény, ennek ellenére olyan döntés született, hogy a Síp utca 7. sz. alatti közösségi ház a vörös riasztás ideje alatt 0-24 órában melegedőt, illetve szükség esetén éjszakára szállást biztosít, illetve igyekeznek más segítséget is nyújtani (meleg takaró, meleg öltözet stb.).

Arra kérjük a lakosságot, hogy a következő napokban fokozottan figyeljenek oda a kihűléssel fenyegetett, különösen pedig az otthonukban egyedül élő idős emberekre, és szükség esetén hívjanak nekik segítséget, amennyiben pedig sürgős orvosi segítségre van szükség, hívják a 112-es segélyhívó számot.

A Szociális Alapszolgáltatási Központ szociális munkásai és gondozói is fokozott figyelemmel járnak el a napokban. A Központ munkatársai a 44/ 545-048, 44/ 545-049 telefonszámokon érhetők el. Ezen túlmenően Zoltán István is elérhető a 30/504-9528-as telefonszámon.

Megszakítás