Kedvezményezett neve: Nagyecsed Város Önkormányzata
Projekt címe: Élhetőbb Nagyecsed létrehozása
Projekt azonosítója: TOP_PLUSZ-1.2.1-21.SB1-2022-00013
Támogatás összege: 1 300 000 000 forint

Folytatódik a városfejlesztés egy „Élhetőbb Nagyecsed létrehozása” érdekében

Nagyecsed adottságai és lehetőségei, illetve a kérdőíves felmérés megállapítása alapján egy mindenki számára élhetőbb Nagyecsed létrejötte érdekében a város belterületi zöldinfrastruktúrájának, közösségi funkcióinak, közúthálózatának, parkolási infrastruktúrájának bővítése, a lakosság életminőségének javítása, valamint a helyi civil közösség támogatása céljából az „Élhetőbb Nagyecsed létrehozása” projekt keretében az alábbi projektelemek megvalósítását tervezzük:

  • Belterület védelmét szolgáló vízelvezető hálózat fejlesztése, rekonstrukciója, ahol az Árpád, Dobó, Dózsa, Komoróczi, Móricz, Sárvár, Szabadság, Táncsics, Vasút, Vörösmarty és Wesselényi utcák érintettek jelen projekt keretében.
  • Zöldterület fejlesztése a Jóléti tó, az Agárfuttató pálya és a településközponti oktatási övezet környezetében. A projektelem keretében zöldterület kialakítása, fák és cserjék telepítése, utcabútorok kihelyezése, közvilágítás korszerűsítése, teniszpályák és futókör kialakítása, közlekedési felületek és játszótér kialakítása tervezett.
  • Nonprofit szolgáltatóház létrehozása a volt városháza épület korszerűsítésével, felújításával.
  • Parkolási infrastruktúra bővítése a város frekventált területein, a Városháza, a Báthori Anna Közösségi Tér és az Agárfuttató pálya környezetében.
  • Okos közterület kialakítása a Báthori Anna Közösségi téren, okospad telepítésével, ingyenes Wifi zóna létrehozásával.

A projekt megvalósítása 2022. augusztus és 2025. január között tervezett, melyet az Európai Unió és a Magyar Állam 1 milliárd 300 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesített.

Megszakítás