Egyesületünk fő célkitűzése a Sport, mint életforma és a sport szeretetének népszerűsítése, kiemelt figyelemmel a fiatalokra és a gyerekekre. Az egyesületünk próbálja összefogni a településünk és a környező települések sportkedvelő és sportot gyakorló lakosságát, gyermekkortól, egészen az idős korosztályig. Egyesületünknek 85 aktív tagja van, kb. 200 főre tehető a pártoló tagok száma.  A sportolók számára megfelelő feltételeket biztosítunk a felkészüléshez, és a versenyekhez. A sportkedvelő lakosság részére egyre színvonalasabb szórakozási lehetőséget tudunk biztosítani.

Egyesületünk négy szakosztályt működtet, amelyek az alábbi sportágak köré szerveződtek

– Az Egyesület Labdarúgó szakosztálya 4 csapattal működik, Felnőtt, U19, U 16, U13 korosztályban. A 2007/2008. évi Bajnokságot felnőtt csapatunk az NB III Tisza- csoportjában az 5. helyen fejezte be, a 2008/ 2009. évi bajnokság őszi szezonját az első helyen zárta, A 2010/2011 évben Feczkó Tamás vezetésével a csapat megnyerte a bajnokságot.

– Az Utánpótlás csapatok is kiemelkedő eredményeket értek el a Bajnokságokon.

– A Kézilabda szakosztályunk Női válogatottja a 2007/2008. évi bajnokságon Megyei I osztályban az első helyen végzett, a 2008/2009 évi bajnokság őszi szezonját a második helyen zárta.

– Asztalitenisz szakosztályunk 5 éve alakult, csapatunk a Megyei I. osztályban indult, a 2007/ 2008. évi bajnokságot a 6. helyen végzett. A 2008/ 2009. évi bajnokság őszi szezonját hasonló eredménnyel zárta.

– Az erőemelő szakosztály a 2008. évben kimagasló eredményeket ért el. Országos szinten több versenyszámban 9 aranyérmet sikerült szerezniük. Ezen felül, a Szlovákiában megrendezésre került Ifjúsági Európa Bajnokságon fekve- nyomás versenyszámban első helyezést ért el szakosztályunk legifjabb tagja.

2008. november 21- 22- én Sportegyesületünk szervezésében Nagyecseden került megrendezésre az Országos Erőemelő Csapat Bajnokság.

Az egyesületi tagok mellett a lakosság is ingyen veheti igénybe az egyesület által működtetet sportlétesítményeket és azok szolgáltatásait (Megvilágítással rendelkező labdarúgó, kézilabda és kosárlabda pályák, erőemelő edzőterem). Az egyesület által működtetett csapatok mellett az öregfiúk, kisebbségi és más önszerveződő csapatok sportolás és kikapcsolódás céljából rendszeresen igénybe veszik szolgáltatásainkat. A fiatalság körében a labdarúgás mellett a testépítés- erőemelés és a kosárlabda sportágak a legnépszerűbbek.

Folyamatosan odafigyeltünk a sportolás népszerűsítésére, kihasználjuk a lehetőségeket a figyelem és az érdeklődés felkeltésére. Együttműködünk a helyi iskolákkal, segítjük őket a sportprogramok szervezésében, több esetben szervezünk közös programot. Nagyon fontosnak tartjuk már kis iskolás korban megfogni és megnyerni a gyerekeket ezért is kapcsolódtunk be a  Bozsik Programba, melynek keretében két gyermek csapatot is működtetünk.

Jelen pályázati programunkkal az egészségmegőrzés, az egészségtudatos magatartás kialakítását célozzuk meg. A szervezet számára a programban résztvevő gyermekek közül szeretnénk leendő sportolóinkat kiválasztani. Egyben népszerűsíteni a településen a gyerekek és szülők között a sport, a mozgás és az egészséges életmód fontosságát.

Egyesületünk non profit szervezet, 85 fő aktív taggal működik. a szervezet legfőbb szerve a közgyűlés, mely négyévente négy tagból álló elnökséget választ. Az elnökség irányításával végzi a szervezet a tevékenységeit, a tagság aktív közreműködésével. A pályázatért felelős személy a szervezet titkári feladatait látja el.

A szervezetünk 20 éves működése során, a településen és a térségben is elismertséget szerzett. A településen igen sok sportszerető ember él, így egyre népszerűbb tevékenységünk, a versenysport mellett a sportkedvelő lakosság részére egyre színvonalasabb szórakozási lehetőséget tudunk biztosítani. Az egyesületünk próbálja összefogni a településünk és a környező települések sportkedvelő és sportot gyakorló lakosságát, gyermekkortól, egészen az idős korosztályig. Tevékenységünk során próbálunk olyan lakossági igényeket, szükségleteket kielégíteni, amelyeket más szervezetek nem tudnak felvállalni források, eszközök hiányában. Uniós projekt tapasztalattal rendelkezünk. Az egyesület működéséhez szükséges forrásokat ez idáig önkormányzati támogatásból, és hazai projektfinanszírozással, TAO és Leader  támogatással  valósítottuk meg.

 A szervezet főbb céljai között szerepel a tömegsport, a sportszerű életmódra és magatartásra való nevelés nem csak a sportolók körében, hanem a rendezvényeinket látogató lakosság körében is. A szervezet a program megvalósítását követően rendszeres tevékenységei között kívánja népszerűsíteni az aktív sport mellett az egészséges életmód fontosságát. A későbbiekben ezzel a programmal megvalósíthatjuk azon célunkat, hogy az egyesület nem csak az aktív sportolóknak, hanem a lakosság egészének az egészségesebb életmód és a rendszeres testmozgás szemléletének kialakításában segítsen.

 

Labdarúgó szakosztály

2016-2017 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat
2017-2018 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat
2020-2021 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat
2021-2022 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat          SFP módosítást jóváhagyó határozat
2022-2023 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat
2023-2024 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat
2023-2024 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat
2024-2025 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat

Kézilabda szakosztály

2017-2018 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat
2018-2019 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat          SFP módosítást jóváhagyó határozat
2019-2020 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat          SFP módosítást jóváhagyó határozat
2020-2021 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat          SFP módosítást jóváhagyó határozat
2021-2022 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat          SFP módosítást jóváhagyó határozat
2022-2023 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat
2023-2024 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat
2024-2025 év                    Sportfejlesztési program          Jóváhagyó határozat

 

Megszakítás