Tisztelt Szülők!

2020. május 25. napjától a bölcsődét kinyitjuk!

Néhány hasznos, gyakorlati tanácsot, szabályt állítottunk össze annak érdekében, hogy minél jobban védjük a gyerekeket, a szülőket és az intézményben dolgozókat. Ezen túlmenően néhány, a bölcsőde működésére vonatkozó előírásról is tájékoztatjuk Önöket.


1. A szülőnek az intézménybe történő belépése korlátozott! A gyermekkel csak egy szülő léphet be, továbbá egyidejűleg az öltöztető térben csak egy szülő és egy gyermek tartózkodhat. A torlódás elkerülése érdekében több öltöztető hely került kialakításra, ennek ellenére kérjük a szülők türelmét és megértését!

2. Az épület bejáratánál fertőtlenítős lábtörlő, míg az épületben kézfertőtlenítő kerül kihelyezésre. Kérjük a szülőket ezek használatára!

3. A gyermek átvételét követően a gondozónők vagy a dajkák a csoportszobába kísérik a gyermeket azt követően, hogy alapos kézmosása megtörtént.

4. A gyermekek hazaadásakor az 1-2. pontban foglaltak szerint kell eljárni.

5. A bölcsőde területére csak szájmaszkban, vagy arcot eltakaró sál használata mellett lehet belépni.

6. A szülő írásban nyilatkozik gyermeke egészségügyi állapotával kapcsolatban, miszerint nem szenved fertőző betegségben és nem volt fertőzött vagy fertőzés gyanús személlyel kontaktusban.

7. Járványügyi eljárás (házi karantén) alatt álló szülő gyermeke nem vihető az intézménybe mindaddig, amíg a szülő a járványügyi eljárás alatt áll!

8. Amennyiben gyermeknél vagy dolgozónál valamilyen fertőzés tünete észlelhető, haladéktalanul el kell őt különíteni, majd szülőnek és bölcsőde orvosnak jelezni, aki a nyomon követést elvégzi. Teljes gyógyulás után látogathatja az intézményt felnőtt és gyermek egyaránt.

9. Az érkezéstől kezdve kiemelt fontosságú a gyakori és alapos kézmosás, valamint a kézfertőtlenítés, ami minden esetben felnőtt felügyelete mellett történhet. Az egészséges gyermekek gondozási tevékenységeinél a védőfelszerelés használata nem indokolt.

10. Gyakori szellőztetés szükséges a nap folyamán, vigyázva, hogy a gyermekek huzatba ne kerüljenek. Amennyiben az időjárás engedi, a legtöbb időt szabadban kell eltölteni.

11. Otthon használt átmeneti tárgyat a gyermek bevihet magával a bölcsődébe, de a szülőnek gondoskodnia kell az ilyen tárgyak napi rendszerességgel történő fertőtlenítéséről. Amennyiben ez a tárgy textil kendő/pelenka vagy rágásra használt anyag, úgy a szülőtől kérni kell annak naponta történő kimosását. A nehezebben fertőtleníthető játékokat (plüss állatok, babaruhák, textil játékok) amennyire lehetséges kerülni kell!

12. A gyermekek által használt, az intézmény tulajdonát képező játékokat, eszközöket naponta kell fertőtleníteni. A kézzel érintett felületeket például: ajtó kilincs, korlát, villanykapcsoló, bútorok többszöri fertőtlenítése kiemelten fontos a nap folyamán.

13. A textíliák mosása magas hőfokon általános mosószerrel vagy fertőtlenítő hatású mosószerrel történhet.

14. A szülők és a bölcsőde kapcsolattartásában előnyben kell részesíteni a digitális és egyéb olyan formákat, amelyek nem járnak személyes kontaktussal (internet, elektronikus levél, telefon).

15. Bölcsődebúcsúztató tartását mellőzzük!

Kérjük a szabályok betartását mindannyiunk érdekében! Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk a gyerekekre!

Sarkadi Gyuláné
bölcsődevezető

 

Megszakítás