Tisztelt Szülők!

2020. május 25. napjától az óvodákat kinyitjuk.

Néhány hasznos, gyakorlati tanácsot, szabályt állítottunk össze annak érdekében, hogy minél jobban védjük a gyerekeket, a szülőket és az intézményben dolgozókat. Ezen túlmenően néhány, az óvoda működésére vonatkozó előírásról is tájékoztatjuk Önöket.


1. A szülőnek az intézménybe történő belépése korlátozott! Az óvodaépületek előterében fogadják és veszik át a gyermeket, akiket az átvételt követően kísérik az óvónők vagy a dajkák a csoportszobába azt követően, hogy a gyermekek alapos kézmosása megtörtént.

2. A gyermek egy kísérővel érkezzen az óvodába!

3. A gyermekek hazaadásakor az 1-2. pontban foglaltak szerint kell eljárni.

4. Az óvoda területére csak szájmaszkban, vagy arcot eltakaró sál használata mellett lehet belépni.

5. A szülő írásban nyilatkozik gyermeke egészségügyi állapotával kapcsolatban, miszerint nem szenved fertőző betegségben és nem volt fertőzött vagy fertőzés gyanús személlyel kontaktusban.

6. Járványügyi eljárás (házi karantén) alatt álló szülő gyermeke nem vihető az intézménybe mindaddig, amíg a szülő a járványügyi eljárás alatt áll!

7. Amennyiben gyermeknél vagy dolgozónál valamilyen fertőzés tünete észlelhető, haladéktalanul el kell őt különíteni, majd szülőnek és az óvoda orvosnak jelezni, aki a nyomon követést elvégzi. Teljes gyógyulás után látogathatja az intézményt felnőtt és gyermek egyaránt.

8. Az érkezéstől kezdve kiemelt fontosságú a gyakori és alapos kézmosás, valamint a kézfertőtlenítés. A gyermekek ezeket felnőtt ellenőrzésével végezzék. Az egészséges gyermekek óvodai gondozási nevelési tevékenységeinél a védőfelszerelés használata nem indokolt.

9. A gyermekek sajátítsák el az úgynevezett köhögési etikettet: papír zsebkendő használata, kidobása, majd ezt követően kezet kell mosni.

10. Gyakori szellőztetés szükséges a nap folyamán, vigyázva, hogy a gyermekek huzatba ne kerüljenek. Amennyiben az időjárás engedi, a legtöbb időt szabadban kell eltölteni.

11. Otthon használt átmeneti tárgyaknak (játék, textil stb.) az intézménybe vitelét kerülni kell! Ilyen tárgyakat a gyermek csak különösen indokolt esetben vihet magával az intézménybe! Ebben az esetben a szülőnek gondoskodnia kell az ilyen tárgyak napi rendszerességgel történő fertőtlenítéséről.

12. A gyermekek által használt, az intézmény tulajdonát képező játékokat, eszközöket naponta kell fertőtleníteni. A kézzel érintett felületeket például: ajtó kilincs, korlát, villanykapcsoló, bútorok többszöri fertőtlenítése kiemelten fontos a nap folyamán.

13. A textíliák mosása magas hőfokon általános mosószerrel vagy fertőtlenítő hatású mosószerrel történhet.

14. A rendes nyitva tartásra tekintettel a gyermek távollétét írásban igazolni kell szülői nyilatkozattal, ellenkező esetben a távollét igazolatlannak minősül, ami szankciókat vonhat maga után.

15. Az óvodai évzáróval kapcsolatosan további egyeztetésekre kerül sor. Noha még nem született végleges döntés, de valószínűleg az óvodai évzáró ünnepséget augusztusra fogjuk halasztani. Amint ebben a kérdésben döntés születik, erről a szülőket tájékoztatjuk.

Kérjük a szabályok betartását mindannyiunk érdekében! Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk a gyerekekre!

Kerekes Miklósné
óvodavezető

 

Megszakítás