Tisztelt kutyatartó Gazdák! A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII.20.) FVM. rendelet úgy rendelkezik, hogy valamennyi három hónaposnál idősebb ebet veszettség ellen a tulajdonos saját költségén állatorvossal köteles beoltatni az alábbiak szerint: a három hónapos kort elérteket 30 napon belül, majd az első oltást követően 6 hónapon belül, ezt követően évenként. A rendelet alapján az eb tartója köteles az állata állategészségügyi felügyeletét ellátó szolgáltató állatorvosnak bejelenteni, ha az állata a három hónapos kort elérte, elhullott vagy elkóborolt, vagy új tulajdonoshoz került. A változást az új tartási helyen az állata állategészségügyi felügyeletét ellátó szolgáltató állatorvos felé az új tulajdonosnak is be kell jelentenie. A bejelentésnek tartalmaznia kell a veszettség elleni legutóbbi immunizálás, időpontját, helyszínét és az immunizálási végző állatorvos kamarai bélyegzőjének számát és nevét is. A bejelentés történhet az oltási könyv bemutatásával is.


Nagyecsed városban az alábbi időpontban az alábbi helyszíneken történik meg az ebek veszettség elleni összevezetett oltása:

2020. június 27-én szombaton

– a Wesselényi u. 1. sz. alatt a volt polgármesteri hivatal udvarában 6.30-8 óra között,

– a Zöldfa u. 68. sz előtt 8-8.30 óra között,

– Vasút u.- síp u. sarok között 8.30-9. óra között.

Fenti időpontokon kívül az ebtulajdonos az állatorvossal történt egyeztetést követően háznál történő oltást is kérhet. Az állatorvos a 06-30-477-4821 telefonszámon érhető el.

Az eboltási díjat a helyszínen kell fizetni, melynek összege az összevezetett oltáskor 4.000Ft, míg a tulajdonos házánál történő oltás esetén 4.500.-Ft. Amennyiben a tulajdonos nem rendelkezik az előírások szerint sorszámozott oltási könyvvel, a KISÁLLAT EGÉSZSÉGÜGYI KÖNYV kiadásának díja700 Ft.

Felhívom a figyelmet, hogy veszettség elleni oltást kizárólag állatjelölő transzponderrel (chip) megjelölt állat kaphat. Ennek behelyezése és a regisztráció elvégezhető az állatorvosi rendelőben, vagy az állat tartási helyén. Minden eb az oltás során testsúlyának megfelelő féregtelenítő tablettát kap, amelynek költségét az oltási díj tartalmazza. A veszettség elleni oltás alól elvont állatokat a hatósági állatorvos határozata alapján be kell oltani, és az állat tulajdonosával szemben a külön jogszabályban foglaltak szerint bírság kiszabására kerül sor.

 

Dr. Drabik Sándor
állatorvos

Megszakítás