fesztivallogoTelepülésünk legkiemelkedőbb és legfontosabb rendezvénye, minden év júniusában kerül megrendezésre. 1997-ben városnapként indult útjára .

Az Ecsedi-Láp Fesztivál alkalmával számtalan kulturális és gasztronómiai programon vehetnek részt az idelátogatók. Civil szervezetekkel, egyesületekkel, önkormányzati intézményekkel összefogva sikerült egy igazán színvonalas, turisztikai szempontból is látványos programot összeállítani. A rendezvény alkalmával szerettünk volna megeleveníteni egy szelet lápi világot, bemutatni állat- és növényvilágát, a betyárok életét, régi népi mesterségeket, például teknővájót, kosárfonót, fafaragót, nemezelőt. Mindezeken túl számtalan más népi mesterséggel is megismerkedhettek az idelátogatók, többek közt mézeskalácsossal, kalapossal, kováccsal, népi ruhakészítővel, terítőhímzővel. Bemutatva a régi lovas hagyományokat, minden évben megrendezésre kerül a Lápi Fogathajtás szekér, hintó és hátas ügyességi kategóriákban.

A rendezvényen lehetőség van arra, hogy a résztvevők megismerhessék a hagyományos népi ételeket, például a héjában sült krumplit, lapcsánkát, kemencében sült kalácsot, kötötttésztalevest, puliszkát, stb. Mindezeken túl, a nagyszínpadon a délelőtt folyamán megelevenednek a régi népi hagyományok (leányszöktetés, fonó, ecsedi népdalok, ecsedi táncok, cigány táncok).

A látogatók megtekinthetik a település kulturális örökségét.

Megszakítás