Átadásra került az Észak-Alföldi Operatív Program „NEVELÉSI INTÉZMÉNYEK FEJLESZTÉSE” (ÉAOP-4.1.1/A-11) elnevezésű konstrukció keretében támogatott „NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA ÚJ TELEPHELYÉNEK KIALAKÍTÁSA” elnevezésű project.

A projekt ünnepélyes zárórendezvényén részt vett dr. Vinnai Győző Kormánymegbízott, Kovács Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke, és Fülöp István országgyűlési képviselő is.

 A támogatásnak köszönhetően kezdődhetett a tanév a Wesselényi úti új korszerű óvodában, mely az Észak-alföldi Operatív Program „Nevelési intézmények fejlesztése” konstrukció keretében, „Napközi Otthonos Óvoda új telephelyének kialakítása” elnevezéssel megvalósult projekt.

Az új óvoda 9 csoportszobában, 180 gyermek elhelyezését teszi lehetővé, kiváltva az óvodai nevelésnek korábban helyt adó két, leromlott állagú, funkcióhiányos Árpád és Sziget úti feladat-ellátási helyeket. A kivitelező Lőkös és Társai Kft. az Art Vital Kft. tervei alapján a meglévő korábbi iskolaépület tantermeinek hasznosításával 6 csoportszobát, egyéni fejlesztőt, vezetői irodát, női WC-t és takarítószer tárolót alakított ki. A további 3 szükséges csoportszoba létrehozására az épület bővítményében nyílt lehetőség, ahol tornaszoba, valamint szertár is létesült. Valamennyi csoportszobához mosdó-wc helyiség tartozik, melyek többnyire a meglévő korábbi helyiségek területén kaptak helyet. Az öltözők a csoportszobák előtti közlekedő terekhez kapcsolódva kerültek kialakításra. Az épületben nevelői helyiség, elkülönítő, orvosi szoba, valamint melegítőkonyha helyiségcsoport is helyet kapott. A földszint és az emelet közötti ételszállítás érdekében étellift került beépítésre. A beruházás összköltsége 126.255.790,- forint, melyhez 119.943.001,- forint vissza nem térítendő támogatásban részesültünk.

Csatolmány Méret
Sajtóközlemény 1.13 MB

 

Megszakítás