Megújulnak a Dancs Lajos Ének-Zene Tagozatos Általános- és Zeneiskola épületei

2009. őszén az önkormányzat pályázatot nyújtott be a helyi általános iskola felújítására és bővítésére vonatkozóan az Észak-alföldi Operatív Program (ÉAOP) keretén belül Oktatásfejlesztés a komplex programmal kezelendő LHH kistérségekben tárgyú felhívásra. A pályázat pozitív bírálatban részesült, a mintegy 316 milliós projekt megvalósításához 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást sikerült elnyerni, ami 95%-os támogatási arányt jelent.

A döntést véglegesítő Támogatási Szerződés aláírására 2010. április 20-án került sor Debrecenben, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében eljáró VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. -mint közreműködő szervezet – területi irodáján. A Szabó Zsolt irodavezető (VÁTI Kft.), Kovács Lajos polgármester és dr. Bölcsik István jegyző által aláírt szerződésben foglaltak alapján az általános iskola székhelyépülete (Rózsás u.) aulával bővül, az utcafronti épületszárny magas tetőt, a Rákóczi utcai intézmény tetője pedig új cserépfedést kap. Megvalósul mindkét épület homlokzati nyílászáróinak cseréje korszerű nyílászárókra, a külső homlokzat rekonstrukciója (utólagos hőszigetelés, burkolat-felújítás, festés). A korszerű oktatási-nevelési körülmények kialakításához szükséges a belső terek felújítása is, így a belső felületképzések felújítása, festése, a tantermek burkolatainak cseréje, felújítása, a vizesblokkok felújítása. A hatályos tűzvédelmi előírásoknak megfelelően tűzjelző rendszer és tüzivíz- hálózat kialakítása is megtörténik. Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében kötelező a projektszintű akadálymentesítés, melynek során a szintkülönbségek akadálymentes leküzdhetőségére rámpák készülnek, mozgáskorlátozott vizesblokkok kerülnek kialakításra, továbbá a belső nyílászárók akadálymentes kialakítással, küszöb nélkül és megfelelő szélességgel készülnek, a közlekedő helyiségek burkolatának cseréje, valamint vezető bordával való ellátása valósul meg. Az infrastrukturális fejlesztésen túl a projekt magában foglalja a nevelési-oktatás tartalmi fejlesztéséhez szükséges bútorok (pl.: tanulószék, tanulóasztal, szekrények), valamint udvari bútorok, játékok beszerzését is.

A projekt megvalósítása során kötelezően előírt szolgáltatókkal (közbeszerzési szakértő, projektmenedzsment szervezet, műszaki ellenőr, független könyvvizsgáló, nyilvánosság és tájékoztatásért felelős szervezet) már aláírásra kerültek a szerződések, a beruházást kivitelező cég kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás folyamatban van. A sikeres közbeszerzést követően indulhatnak meg a munkálatok, azonban ennek pontos időpontját nem lehet meghatározni. Legkedvezőbb esetben (remények szerint) a nyár közepén megkezdődhet a Rákóczi utcai épület felújítása, a következő évben pedig a Rózsás utcai. Az időbeli eltérést indokolja, hogy a két épület rekonstrukciós munkái nem folyhatnak egy időben, hiszen az oktatást továbbra is biztosítani kell a településen. Az oktatás rendjéről az intézmény természetesen tájékoztatni fogja a tanulókat, szülőket. A beruházás befejezésének tervezett időpontja 2011. november 31.

A Dancs Lajos Ének-zene Tagozatos Általános és Zeneiskola felújítása és bővítése elnevezésű projekt teljes körű és szabályszerű lebonyolítása önmagában azonban nem elegendő. A támogatást nyújtó szervezet a 300 millió forint támogatási összeg kifizetéseként feltételként szabta, hogy meg kell kezdeni, illetve végre kell hajtani a képviselő-testület által elfogadott Közoktatási Intézkedési Tervben foglaltak megvalósítását, mely a közoktatásban részt vevő halmozottan hátrányos helyzetű, illetve sajátos nevelési igényű tanulók esélyteremtését, hátrányos helyzetének felszámolását célozza meg.

A PROJEKT AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL, AZ EURÓPAI FEJLESZTÉSI ALAP TÁRSFINANSZÍROZÁSÁVAL VALÓSUL MEG.

 uj_magyarorszag_logo

A közreműködő szervezet elérhetősége: 

Cím: VÁTI Nonprofit Kft. 4025 Debrecen Simonffy u. 4-6.

Telefonszám: 06-52-534-341

Honlap: www.vati.hu

Irányító hatóságok elérhetőségei:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

Infovonal: 06 40 638-638 (474-9180)

Honlap: www.nfu.hu

Kedvezményezett elérhetőségei

Cím: Nagyecsed Város Önkormányzat, 4355 Nagyecsed Rákóczi u.14.

Telefonszám: 06-44-545-000

Honlap: www.nagyecsed.hu

Csatolmány Méret
vallalkozasi szerzodes Rakoczi u. 1 resz.pdf 1.53 MB
vallalkozasi szerzodes Rakoczi u 2.resz_.pdf 1.61 MB
vallalkozasi szerzodes Rakoczi u 3.resz_.pdf 1.27 MB
kiegeszito epitesi beruhazas Rakoczi utcai epulet.pdf 1.29 MB
vallakozasi szerzodes Rozsas u. 1 resz.pdf 1.78 MB
vallalkozasi szerzodes Rozsas u . 2 resz.pdf 1.86 MB
vallalkozasi szerzodes Rozsas u. 3 resz.pdf 1.45 MB
vallalkozasi szerzodes Rozsas 1.sz modositasa.pdf 745.09 kB

 

Megszakítás