ITT A TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV!

Nagyecsed Város Önkormányzata törvényi kötelezettségénél fogva elkészítette a település teljes területére vonatkozó Településképi Arculati Kézikönyv tervezetét, melynek előzetes véleményeztetése a 2017-szeptember 25-én megtartott lakossági fórumon már megtörtént. A Településképi Arculati Kézikönyv feladata, hogy meghatározza a település településképi, építészeti stb. jellemzőit, eltérő karakterű településrészeit és értékeit, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat, valamint a településképhez illeszkedő építészeti elemeket fogalmazzon meg szöveges és képi formában.

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Nagyecsed város településfejlesztési koncepciójával, integrált településfejlesztési stratégiájával és a településrendezési eszközök, valamint településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 12/2017. (V.30.) önkormányzati rendelete szerint a partnerségi egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: Partnerek) köre:

a) a település teljes lakossága,

b) a településen működő érdekképviseleti szervezetek,

c) a településen működő civil szervezetek,

d) a településen bejelentett székhelyű és településen székhellyel, telephellyel rendelkező

gazdálkodó szervezetek,

e) a településen működő egyházak.

A Településképi Arculati Kézikönyv tervezete ITT megtekinthető 2017. december 12-től. A fentebb felsorolt partnerek 2017. december 28-ig tehetik meg észrevételeiket, javaslataikat – nevük és lakcímük megadása mellett – írásban (4355 Nagyecsed, Árpád u. 32.) vagy e-mailen (jegyzo@nagyecsed.hu).

Nagyecsed, 2017. december 12.

Kovács Lajos
polgármester

Skip to content