Bizonyára emlékeznek még arra, hogy a legutóbbi települési illetve országgyűlési választásoknak milyen nagy jelentősége volt. Arról döntöttünk, hogy kik vezessék Magyarországot és településünket. A mezőgazdaságban dolgozók életében hasonlóan fontos esemény következik. A Nemzeti Agrárgazdasági kamara 2017 november 3.-án tartja megyei küldötteinek választását, akik maguk közül fognak megyei elnököt választani.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az elmúlt öt évben hatékonyan segítette tagjai munkáját. A helyi gazdálkodók a sokféle szolgáltatásból leginkább az adómentes bevételt eredményező őstermelői igazolványok rendszerének fenntartását érzékelték. Az Európai Unió mezőgazdaságot támogató alapjából a gazdálkodók összességében jelentős nagyságrendű támogatást sikerült lehívni a helyi falugazdász segítségével. Jövő év tavaszának jelentős eseménye lesz, hogy kiépül, és működésbe lép az Országos Jégelhárító Rendszer, ami után a gazdáknak kevésbé kell félni a jégesőtől.
A választás azért lesz a következő éveket meghatározó esemény, mert a megválasztott elnök illetve az Őt jelölő szervezet dönt arról, hogy a kamara mezőgazdaságot támogató tevékenysége a termelői kör melyik része felé irányuljon.
A választásra megyénkben két jelölő szervezet állít jelöltet. Az egyik a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ). Ez a szervezet elsősorban a nagyüzemek, nagyvállalkozások, szövetkezetek érdekképviseleti szervezete, tevékenysége ennek a körnek a kedvező helyzetbe hozására irányul.
A másik szervezet a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ). Fő feladatának az őstermelők, családi vállalkozók érdekeinek képviseletét tekinti, ennek a körnek a kiszolgálására törekszik az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően. Ez a szervezet a választásra jelentkezve benyújtotta 17 támogató szervezet ( terméktanácsok, szakmaközi szervezetek, termelői egyesületek) támogató nyilatkozatát is.
A választásra jogosult minden agrárkamarai tag, kivéve azokat, akik őstermelői igazolványukat nem érvényesítették a 2017-es évre. A választási névjegyzék az Agrárkamara honlapján elérhető (www.nak.hu)
A szavazásra 2017. november 3.-án reggel 6 órától 18 óráig lesz lehetőség . Helyszíne: 4355 Nagyecsed , Rákóczi utca 14. Falugazdász Iroda .
Ide tartozó települések: Fábiánháza, Mérk,Tiborszállás,Vállaj. Kérjük a szavazásra személyes irataikat (személyi igazolvány, lakcímkártya) hozzák magukkal, cégképviselők az ezt igazoló dokumentumokat. Többes cégképviselet esetén nyilatkozat lapaján csak egy fő szavazhat.
Ha további információra van szükségük, keressék falugazdászukat. Segíteni fog.

Sz-Sz-B Megyei Gazdakörök Szövetsége

Skip to content