A Miniszterelnökség pályázati felhívása Területi Közigazgatási Ösztöndíjra

A Miniszterelnökség a Területi Közigazgatási Ösztöndíjról és egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 377/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. § a) pontja alapján pályázatot hirdet a 2017. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjra a területi közigazgatási életpálya iránt elhivatott, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.

A Területi Közigazgatási Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a területi közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása. A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram (a továbbiakban: TKÖ Program) keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok 12 hónapos szakmai gyakorlaton vesznek részt a Magyarországon a fővárosi vagy egy megyei kormányhivatalnál (a továbbiakban: kormányhivatal) töltenek, teljes munkaidőben. A gyakorlati helyeket a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasoknak a kiválasztási folyamat eredménye és a befogadó intézmények igényeinek megfelelően. A résztvevők szakmai fejlődését a program teljes időtartamában mentorok segítik. A program eredményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik a tisztviselői karrier megkezdésére.

A TKÖ Program várható időtartama: 2017. április 17.–2018. április 17.

Pályázati feltételek:

  • a pályázat benyújtásakor be nem töltött 35. életév;
  • magyar állampolgárság;
  • felsőfokú iskolai végzettség (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyományos 5 éves egyetemi vagy 3-4 éves főiskolai képzésben szerzett oklevél – külföldön szerzett diploma esetén a pályázó vállalja, hogy 2017. április 16-ig honosítja azt a Magyar Ekvivalencia és Információs Központnál);
  • a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati, közszolgálati, állami szolgálati jogviszony nem áll fenn;
  • az ösztöndíjprogramban történő sikeres részvétel esetén vállalja a területi közigazgatásban történő munkavégzést.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

  • idegen nyelvből meglévő B2 vagy magasabb szintű komplex nyelvvizsga.

Az ösztöndíj összege: havi 130 000 Ft adómentes jövedelem.

Pályázati időszak: 2016. december 22.–2017. január 22.
A pályázat benyújtásának határideje: 2017. január 22. (vasárnap) 24 óra
Pályázni kizárólag elektronikus formában, a www.osztondijprogram.kormany.hu oldalon meghatározottaknak megfelelően lehet, valamint további részletes információk szintén ezen az oldalon érhetők el.

Skip to content