A Roma Produkciós Iroda Alapítvány a Norvég Civil Alap támogatásával valósította meg a Kerék-Párbeszéd című projektet, melynek célja, hogy a roma és nem roma emberek kerékpárjait ellássuk olyan eszközökkel, melyek felszerelésével csökkentsük a rendőri bírságolásokat. A programban az ország 14 települése vesz részt, ahová nemcsak bicikliket szerelni megyünk el, hanem tréningeket is tartunk Setét Jenő civil aktivista vezetésével, állampolgári és emberjogi ismeretekből.

Nagyecsed volt az első olyan település, ahol a rendőrök is segítettek. A Nagyecsedi Körzeti Rendőrség emberei elmagyarázták a közlekedéssel kapcsolatos szabályokat és különböző tanácsokkal látták el a megjelenteket. A KÖHÉM rendeletnek megfelelően a kerékpároknak rendelkezniük kell elől és hátul is lámpával, fényvisszaverővel, prizmákkal, működő fékekkel és csengővel. Lakott területen kívüli kerékpározás esetében kötelező a fényvisszaverő mellény viselete is. Ezeket biztosítjuk településenként legalább ötven biciklire.

Nemcsak a rendőrség embereinek, hanem az önkénteseknek is köszönettel tartozunk, hiszen ők azok, akik miatt gyorsan és hatékonyan tudunk dolgozni! Nekik köszönhetően Nagyecseden több mint hatvan biciklit sikerült feljavítani.

Balogh Adrienn

Skip to content