cimerNagyecsed Város Önkormányzata 143.903.065 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program, Közvilágítás energiatakarékos átalakítása című konstrukciójából. A 100%-os támogatási intenzitású projekt keretében a település közvilágítási lámpatesteinek a cseréje valósult meg.

A Nagyecsed Város Önkormányzata által megvalósított „Közvilágítás energiatakarékos átalakítása Nagyecseden” elnevezésű projekt keretében az elavult közvilágítási lámpatestek a ma elérhető egyik legkorszerűbb LED világítótestekre lettek lecserélve.

A fejlesztés során a település teljes területén összességében 1039 db LED lámpatest került kihelyezésre a meglévő hagyományos lámpatestek cseréje által. Az energiatakarékos LED világítótestek élettartama többszöröse a hagyományos lámpatestekének így a beruházásnak köszönhetően az üzemeltetési költségek mellett a karbantartási költségek jelentős csökkenésével is számolhatunk. A LED világítás UV és infrasugárzás kibocsátása minimális, ezáltal nem vonzza a bogarakat, így a lámpatestek tisztítása sokkal ritkábban szükséges a hagyományos lámpatestekéhez képest. Az UV kibocsátás további előnye, hogy az esti közlekedésben résztvevők komfortérzetét növeli azáltal, hogy kíméli a szemet, és élesebb látást tesz lehetővé.

A legkorszerűbb LED technológia közvilágításban történő alkalmazásával Nagyecsed megvilágítottsága úgy javul, hogy közben az energiafogyasztás jelentősen csökken.

Sajtóközlemény

cimer

Skip to content